Ecco un piatto salva cena dai sapori orientali, veloce, nutriente e profumatissimo. Quando l'ho preparato ho usato delle verdure che avevo in frigorifero, potete sbizzarrirvi con quelle che preferite.
Here is a quick, nutritious and fragrant dinner-saving dish with oriental flavors. When I prepared it I used some vegetables that I had in the refrigerator, you can indulge yourself with the ones you prefer.
- 300gr di tofu duro
- due carote
- due zucchine
- bietole
- latte di cocco (latta)
- aglio
- zenzero
- salsa di soia
- olio EVO
Procedimento:
Laviamo le verdure e tagliamole a pezzetti, in un'ampia padella grattugiamo aglio e zenzero e facciamoli appassire con un goccio d'olio, aggiungiamo poi le verdure, sfumiamo con la salsa di soia e facciamo cuocere finche' saranno morbide ma ancora integre.
In una padella a parte facciamo dorare il tofu con un goccio d'olio.
Uniamo il tutto e aggiungiamo 1/2 latta di latte di cocco. Dopo qualche minuto si sara' creata una salsa non liquida. Aggiustate di sale e pepe se gradite.
Ottimo da servire accompagnato con del riso bianco e semi di sesamo.
Ingredients:
- 300g of hard tofu
- two carrots
- two zucchini
- beets
- coconut milk (tin)
- garlic
- ginger
- soy sauce
- extra virgin olive oil
Method:
Wash the vegetables and cut them into small pieces, grate garlic and ginger in a large pan and let them dry with a drop of oil, then add the vegetables, blend with the soy sauce and cook until they are soft but still intact.
In a separate pan, brown the tofu with a drop of oil.
We combine everything and add 1/2 can of coconut milk. After a few minutes you will have created a non-liquid sauce. Season with salt and pepper if you like.
Excellent to serve accompanied with white rice and sesame seeds.
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