venerdì 13 luglio 2018

TOFU AGRODOLCE - SWEET&SOUR TOFU

Come sapete adoro la cucina orientale e quando riesco provo a cucinare qualcosa di sfizioso, questa volta ho voluto cimentarmi nel tofu in agrodolce, è una ricetta facile e veloce.

As you know I love oriental cuisine and when I have time I try to cook something tasty, this time I wanted to try sweet and sour tofu, it's a quick and easy recipe.



Ingredienti per 2 persone:

  • 2 panetti di tofu (circa 350/400gr)
  • succo di due arance
  • succo di mezzo limone
  • salsa di soia
  • salsa sriracha
  • salsa agrodolce (se non l'avete potete cucinarla velocemente con ingredienti che avete sicuramente già in casa)
  • farina integrale
  • olio EVO
  • cipollotto fresco
  • sesamo
Ingredients for 2 people:
  • 2 tofu cakes (about 350 / 400gr)
  • juice of two oranges
  • half lemon juice
  • soy sauce
  • sriracha sauce
  • sweet and sour sauce (if you do not have it you can cook it quickly with ingredients that you have already at home)
  • wholemeal flour
  • extra virgin olive oil
  • spring onion
  • sesame
Procedimento:

Se non avete la salsa agrodolce potete seguire questa ricetta facilissima e super veloce, io mi ci trovo molto bene.

Tagliate a listarelle il tofu e infarinatelo, fatelo rosolare in padella con un filo d'olio EVO. 
Togliete il tofu dalla padella e lasciate da parte. 
Nel stessa padella versate il succo di due arance, un cucchiaio di salsa agrodolce, il succo di mezzo limone, un cucchiaio di salsa di soia e salsa sriracha a piacere (dipende da quanto vi piace piccante), lasciate addensare un pò la salsa, quando sarà abbastanza densa aggiungete il tofu e lasciate insaporire qualche minuto,
Servite in una ciotola con riso bianco bollito e guarnite con cipollotto affettato sottile e semi di sesamo.

Method:


If you do not have the sweet and sour sauce you can follow this easy and super fast recipe, I like ti a lot..

Cut the tofu into strips and flour it, brown it in a pan with a drizzle of EVO oil.
Remove the tofu from the pan and leave aside.
In the same pan pour the juice of two oranges, a tablespoon of sweet and sour sauce, the juice of half a lemon, a tablespoon of soy sauce and sriracha sauce to taste (depending on how much you like spicy), let thicken the sauce a little, when it will be quite thick add the tofu and leave to flavor a few minutes,
Serve in a bowl with boiled white rice and garnish with thin sliced spring onion and sesame seeds.


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