The other night I made instant mashed potatoes but I must have done something wrong because it turned out to be a sticky mixture and not very appetizing, so I thought to recycle it and turn it into meatballs!
Ingredienti per 9/10 polpette:
- 1 busta di purè istantaneo
- 200ml di acqua
- 300 ml latte vegetale
- 2 seitan burger
- 100gr piselli surgelati
- pane grattato
- sale & pepe
- olio EVO
Ingredients for 9/10 meatballs::
- 1 bag of instant mashed potato
- 200ml of water
- 300 ml vegetable milk
- 2 seitan burger
- 100g frozen peas
- breadcrumbs
- salt and pepper
- EVO Oil
Procedimento:
Preparate il purè come da indicazioni, solitamente si porta a bollore il latte, si toglie dal fuoco e poi si aggiunge l'acqua a temperatura ambiente, il sale e il pepe e infine i fiocchi di patate e si mescola finchè non si ottiene una consistenza morbida e liscia. Lasciatelo raffreddare.
Nel frattempo brisciolate i burger e fateli saltare in una padella con un filo d'olio, sale e pepe.
Lessate i piselli per circa 10 minuti.
Unite i piselli e i burger al purè freddo e aggiungete pangrattato finchè non otterrete un composto sodo, formate ora con le mani le vostre polpette e passatelo nel pangrattato.
Cuocetele in padella con un filo d'olio a fiamma media/alta in modo che formino una bella crosticina.
L'accompagnamento migliore per me è la peperonata che trovate qui.
Method:
Prepare the mashed potatoes as indicated, usually bring the milk to a boil, remove from the heat and then add the water at room temperature, salt and pepper and finally the flakes of potatoes and mix until you get a consistency soft and smooth. Leave it to cool.
Meanwhile, crumble the burgers and sauté them in a pan with a little oil, salt and pepper.
Boil the peas for about 10 minutes.
Add the peas and burgers to the mashed potatoes and add breadcrumbs until you get a firm mixture, now form your meatballs with your hands and put them in the breadcrumbs.
Cook them in a pan with a little oil over medium / high heat so that it forms a nice crust.
The best accompaniment for me is the peperonata you find here.
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