I found this recipe on vegolosi.it, I also transcribe it here simply because I do it very often and I want to share it with you, the only difference I do not put almonds because I prefer without and accompany the tempeh with broccoli romanesco gratin.
Ingredienti:
- 200gr tempeh
- 1/2 porro
- zenzero fresco grattuggiato
- 3 cucchiaio di salsa di soia
- 2 cucchiaio di aceto di riso
- olio EVO
- amido di mais
Ingredients:
- 200gr tempeh
- 1/2 leek
- fresh grated ginger
- 3 tablespoon of soy sauce
- 2 tablespoon of rice vinegar
- extra virgin olive oil
- cornstarch
Procedimento:
Tagliate a cubetti il tempeh e mettetelo in una ciotola, versateci sopra la salsa di soia, l'aceto di riso e 3 cucchiai d'acqua, mischiate e lasciatelo marinare per circa 30 minuti mescolandolo spesso.
Tagliate il porro a rondelle e poi tagliatelo grossolanamente ancora un pò, in una padella antiaderente mettete un filo d'olio e lo zenzero grattuggiato, aggiungete i porri e fate cuocere per circa 15 minuti.
Togliete i porri e metteteli da parte, togliete il tempeh dalla marinatura e infarinate ogni cubetto nell'amido di mais. Nella stessa padella di prima aggiungete ancora un filo d'olio se necessario e fate rosolare il tempeh, quando sarà dorato aggiungete i porri e la marinatura, sciogliete un cucchiaio di amido in un bicchiere d'acqua a aggiungetelo al tempeh.
Lasciate cuocere finchè la salsa si sarà addensata.
Servite con i broccoli gratinati che trovate qui con una spruzzata di succo di limone.
Method:
Cut the tempeh into cubes and place it in a bowl, pour over the soy sauce, rice vinegar and 3 tablespoons of water, mix and let it marinate for about 30 minutes, stirring it often.
Cut the leek into slices and then cut it coarsely a little longer, in a non-stick pan put a little oil and grated ginger, add the leeks and cook for about 15 minutes.
Remove the leeks and put them aside, remove the tempeh from the marinade and flour each cube in the corn starch. In the same pan as before, add a little more oil if necessary and brown the tempeh, when it is golden add the leeks and marinade, dissolve a spoonful of starch in a glass of water and add it to the tempeh.
Let it cook until the sauce has thickened.
Serve with the broccoli au gratin that you find here with a splash of lemon juice.
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