Importante: comprate quello conservato in salamoia.
These recipes are perfect for those who love to enjoy sandwiches, they are really finger-licking and simple to prepare. Jackfruit is a tropical fruit that can be found quite easily in organic stores.
Important: includes the one preserved in brine.
Ingredienti per due persone:
- un vasetto di jackfruit in salamoia
- cipolla rossa
- 180gr salsa barbecue vegan
- brodo vegetale
- olio
- un pizzico di zucchero di canna integrale
- paprika, peperoncino, sale e aglio in polvere
Procedimento:
scolate il jackfruit e lavatelo, tagliatelo a pezzetti nel verso della lunghezza (nel vasetto dovreste trovarli tagliato tipo a spicchi), mettetelo in una ciotola e aggiungete tutte le spezie, mischiate e lasciatelo insaporire.
Mettete a scaldare il brodo vegetale perché dovrà rimane sempre caldo durante la preparazione.
Nel frattempo tritate le cipolla rossa e fatela soffriggere in un'ampia padella con un filo d'olio.
Quando sarà cotta aggiungete il jackfruit e fate insaporire un paio di minuti.
Aggiungete la salsa BBQ e un mestolino di brodo. Lasciate cuocere a fiamma bassa e coperto per almeno 30 minuti. Mescolate spesso e aggiungete brodo secondo necessità, tenete conto che il risultato dovrà essere non asciutto ma bello sugoso. Aggiustate di sale e zucchero.
Quando sarà quasi cotto il jackfruit sarà diventato più morbido quindi schiacciatelo con la forchetta in modo che si disfi un pochino. A questo punto dovrebbe essere pronto.
Io consiglio di servirlo con dei panini da burger integrali, insalata, maionese vegan e patatine fritte.
Vi sporcherete le mani ma ne sarà valsa la pena :)
Ingredients for two people:
- a jar of pickled jackfruit
- Red onion
- 180gr of vegan barbecue sauce
- vegetable broth
- oil
- a pinch of brown sugar
- paprika, chilli pepper, salt and garlic powder
Method:
drain the jackfruit and wash it, cut it into small pieces towards the length (in the jar you should find them cut into wedges), put it in a bowl and add all the spices, mix and let it flavor.
Heat the vegetable broth because we must always remain warm during the preparation.
In the meantime, chop the red onions and fry them in that pan with a drizzle of oil.
When you need to add the jackfruit and cook for a couple of minutes.
Add the BBQ sauce and a ladle of broth. Let cook over low heat and covered for at least 30 minutes. Stir often and add broth as needed, keep in mind that the result must be not dry but beautifully juicy. Season with salt and sugar.
When it is almost cooked, the jackfruit will have become softer, then mash it with a fork so that it unfolds a little. At this point it should be ready.
I recommend serving with whole grain burger sandwiches, salad, vegan mayonnaise and fries.
You will get your hands dirty but it will be worth it :)
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